Tort amandina, cu afine

de gaby_duceag in Torturi, 12 Aug 2014 | 9775 vizualizari

 

De cand ma stiu am iubit reteta de amandine. Este in topul preferintelor mele pentru prajituri de casa inca de cand am preparat-o pentru prima oara.

O reteta simpla, dulce, din care o felie este suficienta sa astampere pofta de dulce.

Combinatia cu afine n-a facut decat s-o faca si mai buna, gustul acrisor al afinelor completandu-se perfect cu crema dulce a amandinei.

Eu am imbracat tortul tot in crema, dar voi, daca nu agreati atat de multa crema, puteti sa faceti pentru decor o glazura de ciocolata sau sa imbracati tortul in frisca.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un vf cutit sare
  • doua linguri cacao neagra
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa

Crema

  • 450 gr unt (daca imbracati totul in crema; daca faceti glazura preparati crema doar din 300 gr unt)
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri cacao neagra
  • o esenta de rom
  • 250 gr zahar

Sirop

  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom

In plus

  • Afine
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina, cu afine:

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  3. Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.
  4. Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
  5. Toarna compozitia intr-o forma de tort de 22 cm, tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea.

Sirop.

  1. Fierbe la foc mic ingredientele (in afara de esenta) pentru 4-5 minute. Esenta adaug-o dupa ce ai oprit focul.

Crema.

  1. Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul (foloseste un tip de unt de calitate, fara apa)
  2. Galbenusurile bate-le usor cu o furculita, pe baie de abur, 3-4 minute.
  3. Reci, adauga-le peste unt.
  4. Adauga si cacaua, esenta, amesteca usor apoi porneste mixarea si mixeaza pana obtii o crema pufoasa, omogena.

Asamblare

  1. Taie blatul in trei, pe orizontala.
  2. Aseaza prima felie de blat, insiropeaza cu o treime din sirop, intinde 3 -4 linguri crema.
  3. Pune deasupra afine (cat de multe doresti) si apasa-le usor cu mana.
  4. Aseaza a doua felie de blat, insiropeaza.
  5. Intinde 3-4 linguri de crema, pune afine apoi a treia felie de blat.
  6. Insiropeaza.
  7. Imbraca tortul in crema, afine si fulgi de ciocolata si da-l la rece.

Nota.

Fiind un tort cu multa crema de unt e recomandat sa fie lasat la temperatura camerei cu 30 minute inainte de servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina, cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Pushaa 1

14.08.2014, 13:15

ce buuun!

- Andreea - 1

17.08.2014, 22:02

Superb

Oana 1

19.02.2015, 12:35

Ma omori cu tortul asta...dupa o ora jumate de sala am dat cu ochii de el...nu e corect

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina